serezo Yönetici
Ruh Hali : Mesaj Sayısı : 952 Rep Puanı : 13489 Teşekkür Aldı : 0 Kayıt tarihi : 29/10/09 Nerden : Kocaeli/Gebze İş/Hobiler : MEsaj atmak :D Lakap : Sezo
| Konu: BackTrack 3 İncelemesi Salı Kas. 17, 2009 9:06 am | |
| BackTrack penetrsayon testi odaklı, kuruluma ihtiyaç duymadan direk CD-Rom dan başlayan analiz platformu dakikalar içinde tüm hatlarıyla kullanılabilir haliyle en iyi dağıtımlardan biri olarak karşımıza çıkıyor…
Back Track iki köklü dağıtım olan Whax ve Auditor Security Collection dağıtımlarının birleşmesiyle geliştirilmiş bir dağıtım. Bu güç katılımı ve dağıtım değişiklikleri ile insecure.org da büyük kitlesel bir popülarite kazanmış ve 2006 da Cd den çalışan güvenlik dağıtımları arasında bir numara olarak seçilmiş. Güvenlik uzmanlarının olduğu kadar yeni ilgi duyan kullanıcılar da Back Track dağıtımını favori araç kiti olarak geniş bir alanda kullanıyor. Şu an, Tomas M (www.slax.org) tarafından geliştirilmiş çalışan cd scripti ile işleyen ve Slackware tabanlı bir linux dağıtımını esas almasına kadar geçen süre içerisinde Back Track bir çok farklı linux dağıtımını esas almış uzun bir geçmişe sahip. Her bir paket, kernel ve script, Güvenlik penetrsayon testi yapanların kullanımı için optimize edilmiş. Kararlı sürüm gelişim prosedürlerinin gelmesi sonrasında son sürümün yayınlanması, sağlamlaştırıcı kullanıcı geri bildirimleri ve eklentiler süresince, ekip ana yapıyı ve bakım proseslerini tekrar yapılandırarak daha fazla ve daha yeni donanımlar yanı sıra, daha bir esneklik ve modülerlik konusuna odaklanmış. Çoğu uygulamalar mevcut sürümde, bakım sürümleri ve yamaları hızlandırmaya yardımcı olan bireysel modüller olarak yapılandırılmış. Çünkü Metasploit çoğu analistçi için anahtar bir rol oynar ve bu Back Track içine entegre edilmiştir ve her iki projede her zaman Back Track CD Rom imajı içinde yada gerçekleşen remote-exploit.org dağıtımı ve geliştirilmiş virtualizasyon imajı (VMWare imaj uygulamaları benzeri) içinde Metasploit in düzgün çalışmasını sağlamak için iş birliği yapmışlar. Kolay kullanılırlıkla beraber üst nitelikli olmak çalışan güvenlik cd lerinde anahtar bir rol oynuyormuş. Ekip işleri bir adım ileri götürmüş ve Back Track’ı penetrasyon test yöntemleriyle ve framework değerlendirmesinde (ISSAF ve OSSTMM) sıraya koymuş. Bu durum uzman kullanıcılara günlük raporlama kabusları süresince yardımcı olacakmış. Mevcut Back Track sürümü güvenlik uzmanlarının iş akışlarına göre mantıksal olarak sıralanmış 300 den fazla farklı güncellenmiş aracı içeriyormuş. Bu yapı yeni kullanıcılara bile ilgili araçları bulup belirli görevleri tamamlanmasını mümkün hale getiriyormuş. Yeni teknolojiler ve test teknikler olabildiğince kısa sürede sürümü en güncel şekilde tutmak için Back Track içine entegre edilmiş. Hiçbir ticari ya da mevcut ücretsiz analiz platformları, penetrasyon testlerine odaklanmış tam otomatik konfigürasyonlu denk bir kullanım kalitesini sağlayamamaktadır. Yazının aslına şuradan ulaşabilirsiniz. | |
|